Lieve kinderen,

Ik heb speciaal voor jullie een pagina aangemaakt. Ik hoop dat je op deze site wat leuke tips kan vinden. Er staan leuke spelletjes, opdrachten en filmpjes op.

Je mag mij altijd een berichtje sturen, ik zal altijd wat terug sturen. Ook mag je vragen stellen of gewoon lekker je verhaal vertellen. Ik kan goed luisteren en kan ook goed geheimen bewaren.

Veel plezier!

Kijk en luister naar
het verhaaltje van Draakje Vurig

Geschreven door Josina Intrabartolo en uitgegeven door Scrivo Media.

Kijk en luister naar het verhaaltje van Draakje Vurig

Heb jij soms ook helemaal geen zin om te kletsen…

Mama en papa vinden het vaak wel fijn om te weten hoe het bijvoorbeeld gegaan is op school. Of zien bijvoorbeeld dat je verdrietig of boos bent. De vraag: “Wat is er schat?” zal dan vaak gesteld worden. Ik snap heel goed dat het soms lastig is om daar samen over te praten. Maar praten en dingen weten van elkaar is wel belangrijk. Zo kunnen papa en mama je nog beter helpen en praten lucht toch vaak op. Ook al is het erg moeilijk om te doen.

Wat zou kunnen helpen zijn de Smoeltjesschriften. Hierin kan je op een leuke manier de dag in een dagboek opschrijven. Je kan het ook eerst voor jezelf op schrijven en dan eventueel het daarna samen bespreken.

Probeer het maar eens. Het is niet alleen goed om te doen, maar ze zien er ook echt heel leuk uit.

SmoeltjesSchrift

Het SmoeltjesSchrift is een vrolijk invuldagboek, waarin kinderen kunnen invullen hoe hun dag is geweest. Geschikt vanaf 8 jaar.

Het KleuterSmoeltjesSchrift

Kleuters hebben hun eigen vrolijke dagboek. Aan de hand van gekleurde smileys kunnen ze aangeven hoe hun dag was. Hoe voelde je je op school? En was het eten lekker? Voor ‘bijzondere dingen’ als verjaardagen of een zwemdiploma zijn er toepasselijke stickers om de pagina mee op te fleuren. Daarnaast is er natuurlijk ruimte voor tekenen, kleuren en leuke opdrachtjes.

Het KleuterSmoeltjesSchrift is bedoeld voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar. Het is op veler verzoek ontwikkeld voor kinderen die nog te jong zijn voor het al bestaande SmoeltjesSchrift.

SchoolSmoeltjesSchrift

Aan de hand van smileys en korte vragen kunnen ze opschrijven wat er leuk en niet leuk was, waar ze om hebben gelachen of waar ze van zijn geschrokken. Zo kunnen ze de dag ‘van zich af schrijven.’ Bovendien leren ze emoties benoemen en worden ze uitgedaagd iets van zichzelf bloot te geven. Voor ouders en leerkrachten kan het een mooi hulpmiddel zijn om te zien wat er leeft bij het kind.

Over twee pagina’s verdeeld staan er vier dagboekstukjes. Bovendien staat er elke keer een kort verhaaltje of opdrachtje over een onderwerp, bijvoorbeeld ‘fouten maken’ of ‘anders zijn’. Ook is er de spreuk van de week, die desbetreffende week centraal staat. Denk aan: ‘Een complimentje is zonneschijn in woorden’ of ‘Ik kan het’.

Jij bent een kanjer

Ik werk veel met de kanjermethode. Het gaat er vooral om dat je elkaar vertrouwt, samen werkt en samen plezier beleeft. Soms is het belangrijk en een goede optie om elkaars gedrag te negeren. In een andere situatie is het weer belangrijk dat je duidelijk aangeeft wat je niet prettig vindt van andermans gedrag.

Ik heb voor jullie een aantal opdrachten die je samen kan doen met je papa, mama, broer en/of zus.
Denk er wel aan dat je samen goed aan blijft geven wat je wel en niet wil.

Veel plezier