Opvoeden is niet zo vanzelfsprekend als sommige denken. De opvoeding van kinderen in deze maatschappij wordt steeds moeilijker. Steeds meer kinderen lopen vast en laten gedrag zien waar wij soms niet meer op kunnen reageren. Veel mensen kunnen zo namen noemen van kinderen die druk en/of onrustig gedrag vertonen. Maar we moeten ook de kinderen niet vergeten die we niet horen. Ook hun hebben wel eens problemen. Het kan groot maar ook klein zijn. Vaak begint het klein en als we daar niet op inspelen wordt het probleem vaak alleen maar groter.

Waar loop je vast of jouw kind?

Of dit nou een klein probleempje is of groot ik kan jullie helpen.

Maar hoe dan?

Mijn begeleiding wordt ingezet waar het nodig is. Ik heb geen vaste planning of methode die ik inzet tijdens mijn begeleiding. Ik kijk naar de behoeftes van het kind en van de ouders. En deze kunnen voor iedereen anders zijn. Na telefonisch/mail contact plannen we samen een intakegesprek. Na dit gesprek ben je vrij om een keuze te maken of je verder wilt gaan met mijn begeleiding. Ik luister tijdens dit gesprek vooral en stel een aantal vragen om gericht tot het probleem/behoefte te komen. Ik geef na het gesprek aan wat ik jullie als gezin kan bieden. Jullie zijn vrij om hierin andere keuzes te maken of andere behoeftes kenbaar te maken.

Of heeft jouw kind of jij als ouder een andere hulpvraag?

Omdat ik breed ben opgeleid, heb ik de mogelijkheid om mijn begeleiding ruim in te zetten, denk bijvoorbeeld aan het volgende:

9

Als jouw kind behoefte heeft aan sociale/emotionele begeleiding is het mogelijk om in groepen of op school de begeleiding te geven. (Indien school hiermee akkoord wilt gaan)

9

Misschien is het juist wel fijn als er iemand thuis mee kijkt of thuis het kind begeleid. Ook dit behoort tot de mogelijkheden.

9

Houdt jouw kind meer van expressie, kunnen we tijdens de sessie creatief bezig zijn. Er is dus veel mogelijk, maar ook dit heeft met de behoeftes van jullie als gezin te maken.

9

Als jouw kind een buiten kind is, doe ik graag mijn sessie samen buiten. Dit kan lekker in het bos zijn, tussen de dieren of lekker een potje voetballen. Er is veel mogelijk.

Ieder kind heeft andere behoeftes

ik ben de persoon die zich hier graag op aan wilt passen.

1 op 1 begeleiding

Heeft je kind moeite met bepaalde sociale en/of emotionele vaardigheden, dan kan één op één begeleiding een goede optie zijn. Dit wordt per kind bekeken en samen maken we gerichte doelen om aan te werken.

Groepsbegeleiding

Om sociale vaardigheden te oefenen kan het juist ook fijn zijn om dit in een klein groepje kinderen te doen. Kinderen vinden erkenning fijn en hebben steun en houvast aan elkaar.

Begeleiding school/thuis

Zit je er even doorheen als ouder of weet je niet goed hoe nu verder? Het kan ook zijn dat je kind echt even hulp nodig heeft om weer zelfstandig verder te kunnen groeien… Dan kan ik begeleiding op maat bieden. Dit kan zowel thuis als op school.